/* hover icons */

Noul Consiliu Județean Cluj

Noul Consiliu Județean, amplasat pe axa Est – Vest a orașului, într-un spațiu urban dinamic, dar cu identitate (încă) neclară, are ocazia de a lansa și de a cataliza un proces urbanistic al cărei miză constă nu doar creșterea calității mediului construit și a mobilității urbane, ci mai ales în conturarea unei viziuni de dezvoltare pentru Piața Mărăști, ca spațiu public central al unuia dintre cele mai mari cartiere ale orașului; ca o cameră urbană incluzivă, atractivă și polivalentă; ca un spațiu civil – Un centru civic în accepțiune contemporană. 

In-extenso, dezbaterea este despre valorile, principiile și rolul pe care ar putea să îl indeplinească Consiliile Județene, instituții fundamentale pentru dezvoltarea României în secolul al XXI-lea.★ Cum ar fi ca sediul Consiliului Județean să funcționeze ca o institiție cu o puternică valență civilă, civică, de secol XXI: un bun conector, permeabil, transparent, performant și catalizator pentru dezvoltare – nu numai la nivel teritorial, județean, dar și aici, în cartier, la Mărăști? 

Detalii 

Client: Consiliul Județean Cluj

An, locație: 2016, Bucharest, RO

Tip, program: competiție de arhitectură, proiect de viziune 

Echipă: arh. Marius Vasile, urb. Iulian Canov, arh. Vlad Stoica, arh. Tamina Lolev, vizual artist Stefan Hutanu, stud. Nicolas Passemier Trevaux

Consultanți: peisagist Katerina Georgescu, ing. Tiberiu Catalina, ing. Alexandru Radu

Premiu: lista scurtă a juriului